Stone massage ( Енергиен чакра- масаж с вулканични и кристални камъни )

31/03/2014 02:00
Топлите вулканични камъни...


  Масажът с топли вулканични камъни е от SPA терапиите за тяло, естетичен метод, който съчетава енергийното въздействие на вулканичната магма, кристалотерапията, мануален (ръчен) масаж, релаксираща музика, ароматотерапия и козметични продукти с изцяло природен състав.

   Основа на този метод са т.нар. енергийни терапии, които имат за цел да премахнат дисбаланса и да подпомогнат свободния поток на жизнена енергия през тялото. По своята същност масажът с топли камъни представлява магнитотерапия. Той стимулира умението за концентрация, подпомага позитивното мислене, премахва енергийния дисбаланс, улеснява кръвообръщението и лимфния поток и подобрява притока на кислород към клетките. В резултат на този масаж от организма се изхвърлят токсините.

   Целта е с горещите вулканични камъни да се елиминират промените в нивата на жизненост, които предразполагат към различни физически смущения, и да стимулират прилив на положителна енергия, добро здраве и душевна хармония.

   Този специфичен вид масаж се прави с предварително затоплени гладки камъни. Това са живи вулканични камъни със сертификат за произход, които предават на тялото своята природна енергия, която помага за превъзмогване на умората и стреса. Именно вулканичният произход на тези камъни предоставя тяхната релаксираща и лечебна сила. Слънцето, луната и водата ги презареждат с енергия, която се предава на органите и възстановява баланса на тялото чрез активиране на движението на енергиите и оптималното им преразпределение.

 Смята се, че природната топлина на лава камъните отпуска мускулите и подобрява гъвкавостта на ставите и че благодарение на този вид масаж тялото се освобождава от целулита и ненужните мазнини.

Масажът с топли лава камъни по света и у нас:

  В България масажът с топли вулканични камъни се прави по патентована методика. Методът е създаден в САЩ преди 4-5 години. В основата на използването на топлите камъни се преплитат елементи от ритуалите на индианските шамани (които са загрявали камъни) и от индийското учение за живота Аюрведа. В мануалната техника, използвана при масажа, се комбинират елементи от рефлексологията, ароматотерапията и шиатцу. В момента този вид масаж е голям хит както в САЩ, така и в Европа. Всички четири- и петзвездни хотели по света вече предлагат тази услуга в своите SPA центрове. Цената му варира от 100 долара в САЩ до 100 английски лири във Великобритания. В България цената на този масаж е до около 50 лева.

Преди масажа:

  Преди началото на масажа енергията на чакрите (енергийни центрове, седем на брой) на клиента се измерва със специално кристално махало. С него се минава по седемте чакри. Целта е масажистът предварително да знае къде има натрупана отрицателна енергия и на кои места трябва да се отдели допълнително внимание.

  Също преди да започне масажът, се прави и подготвка на камъните. Те трябва да бъдат заредени с енергия, като в същото време им се отнеме енергията от предишния клиент. За целта камъните се поставят в морска сол и вода и така престояват няколко часа . След това се изплакват с течаща вода, без да се използват никакви препарати. После камъните се поставят на слънчева или лунна светлина за около час, за да се заредят отново с положителната енергия на вселената.

  Облите вулканични камъни, които са съвършено гладки, се затоплят предварително в специална фурна, пълна с вода. Камъните трябва да имат температура, малко по висока от тази на тялото (до 40'C). Температурата на камъните се следи постоянно по време на масажа и самите камъни периодично се подменят, за да имат необходимата топлина.



Обстановката е:

  Масаж с топли лава камъни не може да се прави навсякъде и при каквито и да е условия. Помещението, където се прави процедурата, е много важно. То изисква предварителна подготовка - трябва да е добре затоплено и уютно, с приглушена светлина. По време на масажа се пуска специално подбрана релаксираща музика. Палят се ароматни свещи (ароматотерапия). Ароматите се подбират според това в коя част на деня се прави масажът. Преди обед се използват аромати за енергия и еуфория, а следобед - за отпускане и релаксация. С изключение на музиката и от време на време потропването на камъните (които се удрят един в друг) в помещението трябва да е съвсем тихо. Масажистът и клиентът не разговарят помежду си. Помещението и цялата обстановка предразполагат към пълен покой. Самият масажист също трябва да е спокоен. Неговите движения са бавни, леки и плавни, а движенията - в такт с музиката.

  Най-добре е масажът с топли лава камъни да се прави следобед или привечер, след края на работния ден и да не е на пълен стомах.  Особено приятно е чувството през зимата.

Масажът продължава час, час и 15 минути.

Масажно студио "Осанна Релакс" Ви препоръчва горещо:
masajite.webnode.com/products/stone-massage-spa/


Бъдете здрави!!!
 
www.masajite.webnode.com
Масажно студио “ОСАННА РЕЛАКС” EOOД
София, Ул.Шейново, до N15!

Тел:. 0887 402010;  0894 924 772

Инфо: masajite.webnode.com/ceni/