ОСАННА РЕЛАКС взе участие в престижния международен форум ARENA PROFESSIONAL 2015

04/10/2015 23:02
 

   Масажно студио ОСАННА РЕЛАКС взе участие в престижния международен форум "ARENA PROFESSIONAL 2015", който се състоя от 2 до 4 октомври в Интер Експо Център.

 

  Форумът бе открит от кмета на град София - Йорданка Фандъкова. Тя благодари за развитието на града на хората в малкия и среден бизнес: "Развитието на нашия град се дължи и на хората, ангажирани в малкия и средния бизнес. 2/3 от фирмите, които участват на изложението за красота и здраве, са софийски и освен грижа за хората, те осигуряват и работни места. В последната година София влезе в топ 30 на най-бързо развиващите се градове в света. Затова чувствително допринасят инвестициите на общината в добра инфраструктура и стабилни публични финанси“, каза още Фандъкова пред представителите на бизнеса.

 

 SPA световни експерти, масажисти, козметици и фризьори изпълниха всички зали в които се провеждаше 36-тото поред изложение. 64 фирми от България, Гърция, Русия, Словакия, Украйна и Франция представиха общо над 220 марки продукти, технологии и услуги в областта на красотата и грижата за лице и тяло. 30 от марките дебютираха за първи път на изложението, представени от 18 компании, с продукти в различните направления - козметика за коса и фризьорство, декоративна козметика, грижа за кожата (лице, ръце, тяло), естетична медицина, лична хигиена, SPA & Wellness, спорт и двигателна активност, обучения, оборудване и апаратура, суровини от козметичната индустрия и други...



В рамките на Arena Professional 2015 се проведоха и станалите вече традиционни конкурси за професионалисти:
" III Goldfingers Balkan Nail Arena Professional " - отворен балкански шампионат по изграждане и дизайн на нокти, в 10 категории и " III Make Up Competition Arena of Beauty 2015 " - за български професионални гримьори, които ще се състезаваха за приза „Гримьор на годината
Тази година стартира и национален конкурс по фризьорство "Arena of beauty Hair Awards Bulgaria 2015" - за български фризьор-стилисти.


  Форумът завърши със "СЕМИНАР ПО АВТОРСКИ МАСАЖНИ МЕТОДИКИ ОТ ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ ЕКСПЕРТИ ОТ ФРАНЦИЯ И РУСИЯ" от световно признати експерти в областта на масажа и спа индустрията - Жил Алсаллем от Франция (Париж) и Андрей Сърченко от Русия (Москва). Гост-лекторите представиха свои авторски масажни методики.  Жил Амсаллем  дебютира с Авторска методика  „Wellness масаж“,  а  Андрей Сърченко , който посети България за трети път, избра за българските си колеги темата  „Антистрес масаж според различните видове психофизиологична конституция”.
  Те представиха различни техники от Индийски масаж, Калифорнийскиа масаж, Шведски масаж, Китайски масаж, Балийски масаж, Хавайски масаж, Тай масаж, Дълбокотъканен масаж, Прес-ролинг масаж, Рефлексология и Лимфен дренаж, пред масажисти, SPA терапевти, кинезитерапевти, рехабилитатори, козметолози, SPA мениджъри и собственици на салони за красота, SPA и Wellness центрове.

ЖИЛ АМСАЛЛЕМ е физиотерапевт от повече от 30 години, практикува мануалнaтерапия и различни видове масаж: Калифорнийски масаж, Тай масаж, Шведски масаж, Рефлексология, Лимфен дренаж и т.н.
След пътуванията му до Индия, Китай, Тайланд, Индонезия, изучвайки задълбочено и практикувайки различни системи, с откривателски дух  той създава свои авторски методики, интегрирайки масажните техники от цял свят.
Жил преподава в престижни учебни заведения във Франция като:
1. ITMP = Manual Therapy Institute in Paris
2. School RegineFerrere: One of the most prestigious school of Aesthetics in Paris
3. Training Center Cassiopeia: Continuous Training School
4. LNE: Training Center "The New Aesthetic France"
5. IPPP = Institute perineology, Pre and Post Partum
6. Assas Training: continuing education school for physiotherapists

Понастоящем, Жил Амсаллем практикува и приема клиенти и пациенти в Париж в „Clinique des Champs Elysées“ и в „luxury Spa Villa Thalgo“.
Жил е лектор и консултант на водещи марки и преподава на специалистите в СПА и Таласотерапевтични центрове в цял свят: "Accor Group (Олерон, Биариц, Маракеш, Агадир,Ес-Сувейра); G-Spa (Бейрут, Ливан); Saadi palace (Мароко); Villa Thalgo (Франция); Val Thorens (Франция, AltitudeSpa).
Неговия авторски метод "Солфеж масаж" е резултат на синтеза на неговата 30-годишна практика в мануалнтата терапия и масажите.
Wellness масаж  от Жил Амсалем, който представи пред аудиторията е съвкупност от техники за релаксация, хармония, възстановяване, регенерация!
Представлява изтънчена комбинация на Западни и традиционни азиатски масажи: Калифорнийски, Шведски, Шиацу, Тайландски, Балийски, Индийски, Ломи Ломи....
Всеобхватна методика за поддържането на добро общо физическо състояние, жизненост  и здраве.
Чрез използването на аксесоари е възможно усилване на въздействието и усещанията (топли камъни, естествени носители на топлина, загряващ бамбуков масаж за по-дълбок релакс).
Предимството на Wellnessмасаж е в неговата универсалност и адаптивност, с което е подходящ за всички клиенти, които искат добро физическо състояние и търсят  екзотично изживяване.
Цели на масажа му са:
➢Намаляване на напрежението в мускулите;
➢Подобряване на подвижността на ставите;
➢Подобряване на циркулацията на кръвния ток, лимфа и енергия;
➢Подобряване на физическото и психическо състояние;
➢Поддържане на жизнеността;

Андрей Сърченко е преподавател в Руския научен център за медицинска рехабилитация и курортология, отдел за мануална медицина и лечебна физкултура. Преподавател в катедрата по естетична медицина на факултета за повишаване на квалификацията на лекарите на Руския университет „ Дружба на народите“ и ръководител и основател на „Международная Школа Спа“.
  Той подчерта, че съвременният свят предполага ескалация на напрежението за цивилизования човек. Нестабилната политическа ситуация, икономическата криза, трансформацията на концепцията за семейните ценности, миграцията на цели народи…Всичко това слага отпечатък върху реда в света, с който сме свикнали. Скоростта на промените и привичното състояние на неопределеност, липса на надеждност създават психосоматичните предпоставки за цял ред заболявания, довеждайки личността до състояние на перманентна невроза. Синдром на прегаряне и синдром на хронична умора – това е съвременната реалност!
  Досегашните масажни методики, насочени към намаляване на негативното влияние на стреса върху организма, предвиждаха голямо количество поглаждания в бавно темпо. Това трактуване на мануалната релаксация не винаги и не при всички пациенти (клиенти) дава устойчив терапевтичен ефект. Различният характер на стреса за хората с различна психофизиологична конституция предполага различни алгоритми на лечението.
 В неговия авторски масаж той разглежда девет типа конституции на типа клиенти, като три от тях са основни. Въз основа на интегративен анализ се посочват основните подходи за соматична релаксация.
Той представи необходими умения за дълбокотъканен масаж, прес-ролинг масаж, холистични тракции и други методики.
" Такъв подход дава на масажиста ключ към разбирането на процеса на напрежение-релаксация при различните типове конституция. Разбирайки общия алгоритъм на изграждане на масажната методика, масажистът ще може да използва масажните методи, които са в арсенала му, като ги подрежда в осъзната последователност. По такъв начин специалистът може да гарантира постигането на необходимия резултат. В съвременните условия масажистът е длъжен да владее релаксиращите масажни методики, които предотвратяват цяла група заболявания."- акцентира пред колегите си той.

  Също така, в рамките на семинара беше представена Презентация "Открийте формулата на успеха в терапиите за тяло! ОТСЛАБВАНЕ и ДЕТОКС с ТАЛАСОТЕРАПИЯ" на ТHALION institute Франция и Философия на метода C.H.A.R.M., ДЕТОКС РИТУАЛ НА THALION - първата стъпка към активното отслабване и най-новата програма на THALION – ЕКСПРЕСНО ОТСЛАБВАНЕ.

  В края на семинара всеки участник получи Сертификат. Събитието бе официално закрито от д-р Пламен Труканов - София (България) "ACADEMY of Bodywork & Massage", с дискусия на тема: "Добри практики от Европа и Русия" и колко е важно работата на масажистите да бъде регламентирана и по-строго контролирана.
 
  Организаторите на Arena Professional 2015  благодариха на всички, които и тази година проявиха интерес към форума: "Убедени сме, че през 2017 отново ще ви изненадаме приятно. А дотогава - повече ентусиазъм, обучение и стремеж към нови знания и умения! За да можете другата година да ги покажете, да обмените опит с колегите и да радвате своите клиенти!"


Източници: blitz.bg \ vizzia.bg\ arenainfo.eu